והפעם על ניהול תזרים מזומנים בעסק

"מה נשמע דוד?" אני שואל.

"הכול טוב" עונה דוד, "מכרתי החודש ב200,000 ₪ ועשיתי חישוב שהרווח הגולמי הוא כמעט 30%."

עוד אנחנו מדברים הנייד של דוד רוטט. "סליחה, אומר דוד, זה מהבנק".

על הקו חדוה מהבנק "דוד בוקר טוב, החשבון שלך במינוס 60,000 ₪ שזו המסגרת שאושרה לך, היום ה-16 לחודש ואני אוחזת בשני שיקים ע"ס 13,000 ₪ שאין להם כיסוי, אתה בא להפקיד?"

דוד אוחז את מצחו, "חדוה, אני מסדר את זה עד מחר, בבקשה אל תחזירי את השיקים"…

נשמע מוכר? לזה קוראים 'ניהול בשיטת כיבוי שריפות' או בשפה יותר מדויקת חוסר ניהול של תזרים מזומנים. הבעיה מוכרת וידועה בעסקים קטנים. חיים מיום ליום, מפקידים את השיקים ואת המזומנים שמתקבלים בעסק במועד פירעונם (או מנכים אותם בריבית גבוהה – אם טרם חל מועד פירעונם) מחד, ומאידך רושמים שיקים לתאריכים עתידיים שונים לספקים לעובדים למוסדות וכד'.

אם במקרה הכל מסתדר במסגרת האשראי שהבנק מאפשר – מצוין, אבל אם לא – במקרה הטוב מקבלים טלפון מהבנק ומנסים 'לכבות את השריפה' ובמקרה הרע הבנק מחזיר את השיק.

הפתרון למצב הזה פשוט – ניהול תזרים מזומנים – משתמשים במודול הנמצא במערכת הנהלת החשבונות של העסק, או באחת מעשרות התוכנות שנמכרות בשוק לניהול תזרים מזומנים או פשוט בקובץ אקסל.

רושמים את כל ההכנסות העתידיות לפי תאריכים ואת כל השיקים, הוראות הקבע, החזר ההלוואות וכדומה שהוצאנו, לפי תאריכים, החיתוך ביניהם יחד עם יתרה מעודכנת יומית מהבנק מאפשרת תכנון קדימה של כמה שבועות.

בדרך פשוטה זו, אנו נדע לצפות מראש בעיות בתזרים המזומנים ונדע להיות אלו שיוזמים ומרימים טלפון לבנק ומיידעים אותו שבתאריך עתידי נהיה בחריגה מסויימת שתמשך כמה ימים ומבקשים להסדיר את העניין מראש.

אם הנתונים שאנו מוסרים לבנק אכן נכונים והבנק מבין שאני מנהלים את תזרים המזומנים שלנו (ולא שהתזרים מנהל אותנו) הוא ישתף פעולה.

לניהול תזרים מזומנים יתרונות רבים, הוא יכול לשמש לתכנון קצב ההשקעות שלנו בעסק והוצאות חד פעמיות אחרות.

קחו אחריות – הקדישו 10 דקות ביום ונהלו את תזרים המזומנים של העסק שלכם!

רוצים לשמוע פרטים נוספים?
צרו איתי קשר כעת
Jos do it – טיפים נוספים בסדרה:
💬 צריכים עזרה?